Sahabat..

Monday, March 28, 2011

Usaha MEMANG Tangga Kejayaan..

Salam semua..

Tak sempat nak post entry yang panjang-panjang. Agak sibuk la semenjak dua menjak ni. Waahh.. lama dah tak guna istilah menjak-menjak nie. Masih lagi dalam proses 'pembikinan' tugasan yang melambak-lambak. Sampai tak sempat nak singgah ke blog rakan-rakanku yang lain.

Aku ni pun baru pulang dari shooting filem moc meeting bagi tugasan untuk subjek English aku. Shooting lagi? Sebab rakaman yang terdahulu tak memuaskan hati. So, kena reshoot balik.

Untuk hari ini, aku main tidur aje dalam kelas, mengantuk. Pensyarah tengah menyanyi mengajar di depan, aku ditemani dengan mimpi sedap je melepak di belakang kelas.

"Sedapnya kamu tidur.." puji perli pensyarah aku tu. Aku pun segan-segan je.

Dah mengantuk sangat, tidur pukul 4 pagi. Sibuk siapkan tugasan untuk kejayaan aku sendiri. Tapi orang ada cakap, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Moga apa yang aku usahakan selama ini membuahkan hasil.

Usaha MEMANG tangga kejayaan..


19 comments:

Miss Tira said...

Kesian dia sampai tertidur dalam kelas. Study smart avoid study hard. :)

kakcik said...

Dah tahu macam itu, teruskanlah berusaha hingga kejayaan dalam genggaman. :)

Kamsiah said...

salam
tiada jalan pintas utk berjaya...kena usaha dulu,baru nikmati hasilnya

white rose said...

lorrrrrr...adik ku sorang nih, awatnye?

jangan dibuat begitu lagi ye...
amik vitamin bagi tenaga kalau tak cukup tido...

nabilah_2908 said...

yupp..usaha itu tangga kejayaan..

tp tuk capai satu2 kejayaan itu...jgn abaikan perkara yg lain yer...seimbangkan lah.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
GELARAN

gadisBunga said...

biasanya tangga kejayaan ni licin dan curam. pakai kasut yg sesuai tau! hihi..gudluck!

adol ihsan said...

Miss Tira :

Yup.. Study smart, not study hard.. :)

adol ihsan said...

Kakcik :

Terima kasih atas sokongan ..

:)

adol ihsan said...

Kamsiah :

:) .. InsyaAllah

adol ihsan said...

White Rose :

Huhu.. Kak la tak bagi saya vitamin..
Lame sy tunggu kak datang, sampai trtido..

:)

adol ihsan said...

Nabilah :

Betul jugak..
Seimbangkan semua perkara dlm hidup..

:)

adol ihsan said...

gadisBunga :

Hehe.. kena beli kasut baru la ni,, :)

aliesha kirana said...

naik lift terus jek en adol..hahaha.. usaha lift kejayaan! hahaaha

adol ihsan said...

aliesha kirana :

Haha.. ok gak tu, cepat sikit sampai kat puncak kejayaan.. :)

Areef Ibn Naim said...

Assalamu 'alaikum adol,

sy dulu kan masa kat u pun rajin tertidur dlm kelas, pastuh sy wat kpli pun sama still rajin tertidur dlm kelas, hehehe... tk taulah kenapa? selalunya klu sy get lost je, mesti sy ngantuk...

so, awal2 kelas lg mesti sy pasti sy get focus, klu tak alamatnya mesti tertido, hehehe...

Areef Ibn Naim said...

salam adol,

sy tag awak tuk join contest... check kt blog sy...

Shamsuddin Amin said...

ak pon suka tdor dalam klas... haha

papepon
usaha mmg tgge kejayaan...^^

adol ihsan said...

Cikgu Areef :

Dah jd lumrah, tabiat tidur dalam kelas.. Sebahagian drpd proses menimba ilmu.. :)

terima kasih, tag sy dalam contest itu..
InsyaAllah akan saya join..

:)

adol ihsan said...

Shamsuddin Amin :

Hehe.. tidur dlm kelas lain dr tido kat umah..

Haha .. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
adolihsan.blogspot adalah blog aku yang pertama. Segala perkara yang tertulis di dalam blog ini adalah dari naluri hati aku semata-mata. Dan aku memohon maaf jika ada antara perkara-perkara tersebut boleh melukakan hati kalian yang sudi mengunjungi blog ini..