Sahabat..

Sunday, April 10, 2011

Durian 0h Durian..

Salam, semua..

Lama betul tak menjenguk blog kesayangan ku ini. Selama itulah aku masih sibuk dalam pembikinan menyiapkan assignment yang bertimbun. Pensyarah ini jugak kadang-kala tak fikir keadaan student dia. Dah tahu student dia tu banyak kerja, boleh pulak dia tambah kerja baru. Tapi mungkin untuk kebaikan student-student jugak. Aku terima semua itu sebagai 1 tanggungjawab aku sebagai seorang yang ingin mencapai kejayaan. Ececeh..

Baru sebentar tadi aku baru menyiapkan assignment aku yang ketiga untuk tempoh 1 bulan ini.

( selesai tugasan yg ke-3)

Memandangkan sekarang ini musim ENCIK DURIAN meluaskan kawasan taklukannya, tapi aku masih belum dapat merasainya dengan sepuas-puasnya. Hanya dapat menjamah 2 ulas. Itu pun hasil pemberian kawan serumah aku, SYAFIQ. Tapi bukan tulen punya la sebab durian tu dah dijadikan bubur. Tapi aroma raja segala buah itu masih dapat dikesan oleh deria bau dan rasa aku.

Alhamdulillah. Lepas jugak hajat aku untuk menikmati kelazatan buah durian ini walau hanya sekadar 2 ulas. Kira dapat jamah la.

durian Oh durian..

14 comments:

white rose said...

salam...hai adol...
tahniah dapat siapkan esemen...

durian?
sedap tu...

adol ihsan said...

white rose :

Salam, kak.. Lame tak dengar cerita..

Terima kasih.. Kak bila nak belanja durian? hehe..

:)

Miss Tira said...

GKuning dan gebu durian tu. Mesti tebal isinya. Huuu, Tira pun dah lama tak makan durian ni. Nanti bila cuti balik rumah parents nak ajak dorang makan laa durian.

Kamsiah said...

salam
sejak akak kawen..dah tak dgr bunyi buah durian gugur...umah hubby takde pokok durian hehe..sedangkan umah akka sendiri,..dikelilingi pokok durian...bila berbunga..dan bunga tu gugur..cantiknya..manis baunya..bila durian gugur...berebut nak pergi kutip..

Surie said...

Wah, bestnye die!xmkn pun lg durian thn ni..ade sape2 nk bg tk?huhu~

nabilah_2908 said...

ala...ala...teringin la yer..

tkpe..tunggu la sikit..skrg ni durian tgh mahal..bila dah murah...makan la bnyk2... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
PULUT PANGGANG

adol ihsan said...

Miss Tira :

Hehe.. nanti makan durian tu jangan lupa ajak saya sekali..

:)

adol ihsan said...

Kamsiah :

Ok la tu, kak.. Saya ni tiada langsung pengalaman kutip durian ni. Mungkin sebab takde kebun durian kot..

:)

adol ihsan said...

Surie :

hehe.. Takpe, kak.. Nanti sy belanja akak..

:)

adol ihsan said...

nabilah :

harga barang semua dah naik.. :(

Shamsuddin Amin said...

yum yum...
nak juga wei...^^

adol ihsan said...

Shamsuddin Amin :

Huhu.. gi la tunggu durian tu gugur dulu..

:)

aliesha kirana said...

alalaala..ciannyeee die.. AK dh rase 3 biji..tp blom puas la..huhuhuh

adol ihsan said...

aliesha kirana :

haa.. tengok, tu dah 3 biji tapi still x puas..
saya baru 2 ulas, lagi la x puas..

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
adolihsan.blogspot adalah blog aku yang pertama. Segala perkara yang tertulis di dalam blog ini adalah dari naluri hati aku semata-mata. Dan aku memohon maaf jika ada antara perkara-perkara tersebut boleh melukakan hati kalian yang sudi mengunjungi blog ini..