Sahabat..

Thursday, April 7, 2011

Laskar Pelangi..

Mimpi adalah kunci,
Untuk kita menaklukkan dunia,
Berlarilah tanpa lelah,
Sampai engkau meraihnya..

Laskar pelangi,
Takkan terikat waktu,
Bebaskan mimpimu di angkasa,
Warnai bintang di jiwa..

Menarilah dan terus tertawa,
Walau dunia tak seindah syurga,
Bersyukurlah pada yang kuasa,
Cinta kita di dunia..

Selamanya...

Cinta kepada hidup,

Memberikan senyuman abadi,
Walau hidup kadang tak adil,
Tapi cinta lengkapi kita..

Laskar pelangi,
Takkan terikat waktu,
Jangan berhenti mewarnai,
Jutaan mimpi di bumi..

Menarilah dan terus tertawa,
Walau dunia tak seindah syurga,
Bersyukurlah pada yang kuasa,
Cinta kita di dunia..

Menarilah dan terus tertawa,
Walau dunia tak seindah syurga,
Bersukurlah pada yang kuasa,
Cinta kita di dunia,

Selamanya...

Selamanya...

Laskar pelangi
Takkan terikat waktu...

Nidji : Laskar Pelangi


Tiap malam sebelum tidur, aku selalu dengar lagu ini. Keistimewaannya? Hati aku sahaja yang mengetahuinya. Hehe..

12 comments:

adwafarahin said...

cter die pon best!

layan jugak :)

adol ihsan said...

adwafarahin :

Huhu.. tak berkesempatan nak tengok citer tu..

:)

ibuintan said...

assalamualaikum Adol,

pelangi memang indah, moga hidup Adol juga indah dan berseri seperti pelangi

kakcik said...

Jangan lupa bersyahadah sama sebelum tidur tau... :)

Surie said...

Lagu ni sgt best!suka dgr juga..sbb sy suka pelangi..sbb tu url sy pelangisaya.blogspot. dan header pun ada pic pelangi =)

Miss Tira said...

lagu ni ada makna tersirat yang mendalam. Tira suka dengar lagu Kertas_Penantian sebelum tidur. Hehehe.

nabilah_2908 said...

lagu ni memang best...slow jer...haih...hati ni dah mula bernyanyi...huhu.. ;)

cuba la cari kt youtube cite ni..best.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
HOW TO..

adol ihsan said...

ibuintan :

Salam, ibu.. terimah kasih,,
moge hidup ibu pun macam itu juga..

:)

adol ihsan said...

kakcik :

Hehe.. itu sudah semestinya..

:)

adol ihsan said...

Surie :

Hehe.. saya pun nak letak header pelangi la..

:)

adol ihsan said...

Miss Tira :

Sedap ke? Nanti saya cuba dengar..
Mane tahu boleh jadi lagu sebelum tidur saya yg baru pulak..

:)

adol ihsan said...

Nabilah :

Pelangi dah muncul dalam hati.. Sebab itu dia dah start menyanyi..

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
adolihsan.blogspot adalah blog aku yang pertama. Segala perkara yang tertulis di dalam blog ini adalah dari naluri hati aku semata-mata. Dan aku memohon maaf jika ada antara perkara-perkara tersebut boleh melukakan hati kalian yang sudi mengunjungi blog ini..