Sahabat..

Wednesday, April 20, 2011

Habislah periuk nasi kita..!!

Sebentar sahaja masa yang akan aku luangkan di laman ADOL IHSAN ini. Hanya sekadar ingin berkongsi 1 info PENTING.

Yang tersangat lah PENTINGnya.

PENTING sangat.

Sangat-sangat PENTING.

Tiada hal yang PENTING selain hal-hal yang PENTING belaka.

Pihak Google akan DELETE mana-mana Blogspot yang didaftarkan atas nama selain Gmail. 'Pemadaman' ini akan dilakukan bermula 25 Jun 2011. Jadi, bagi blogger-blogger di luar sana, anda perlulah segera bertukar ke akaun Google, jika tidak akaun asal anda akan dipadamkan bersama-sama blog anda.

Gempar tak berita kat atas? Tapi itulah yang mungkin akan berlaku. Sumber nya?
Haa.. Ini aku peroleh dari blog myungdae92. Nak info lebih lanjut, sila lah ke sana. Di blog itu juga disertakan sekali cara-cara nak tukar akaun. Kira complete set la. Aku tak sempat nak post semua itu. So, harap anda semua sudi-sudilah ke blog myungdae92 tu ye..


Sekadar mengingati sesama kita sebagai blogger.

10 comments:

adwafarahin said...

adwa suda tuka ke gmail da :)

adol ihsan said...

adwafarahin :

tahniah2, adol ni je tak wat lagi..

tengok la bila ada masa nanti,,

:)

Miss Tira said...

Hmm, agak bahaya juga disitu ye.

ibuintan said...

masih yahoo lagi .. betul ke tu?

Shamsuddin Amin said...

la... ye ke...?
kene tukar la klo cam ni... =(

Hafzan Sarah said...

sila rujuk artikel ini... http://buzz.blogger.com/2011/04/important-note-about-legacy-accounts.html ...dalam artikel tersebut Google telah mengatakan bahawa mereka tidak akan support sebarang Akaun Blogger baru yang tidak menggunakan Google Account selepas 25 Jun 2011... Dan bagi pengguna yang menggunakan akaun selain Google tetapi tidak aktif selepas 2007, maka blog mereka akan diremove/dipadamkan...

Jadi tidak menjadi masalah kepada mereka yang menggunakan akaun Yahoo untuk log in ke dalam akaun Blogger mereka asalkan mereka aktif selepas tahun 2007...jika tidak... PADAAAAAAAAAM!!

ckLah said...

Yalah...sangat penting info penting ni...

h A n Y S said...

nasib baik mmg guna gmail..:D

gadisBunga said...

so dah pakai gmail ke belum?

lalink7 said...

bahayaa jugak ekk..xpasal2 hilang sumee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
adolihsan.blogspot adalah blog aku yang pertama. Segala perkara yang tertulis di dalam blog ini adalah dari naluri hati aku semata-mata. Dan aku memohon maaf jika ada antara perkara-perkara tersebut boleh melukakan hati kalian yang sudi mengunjungi blog ini..